Staňte se našimi fanoušky na:

Staročeská květáková polévka

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pěkný bílý květák očistíme, vypereme ve slané vodě, vložíme do vařiči osolené vody na polévku a nepříliš do měkká jej uvaříme. Pak vodu, ve které se květák vařil, zahustíme světle žlutou jíškou, přidáme prolisovaný nebo nakrájený košťál a polévku povaříme 3/í> hod. Okořeníme ji tluč, květem, přidáme na růžičky rozebraný květák a znovu ji ještě 10 minut povaříme. Nato umícháme v polévkové míse žloutek se sladkou smetanou, polévku stále mícháme a do ní nalijeme. K polévce podáváme svítek nebo žemli nakrájenou a na másle usmaženou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!