Staňte se našimi fanoušky na:

Srdíčkový dort

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: 4 žloutky, 4 bílky, 2 lžíce horké vody, 100g cukru, 100g mouky, 75g maizeny, 2 lžičky prdopeč, asi 2g práškového citronového aroma NÁPLŇ: 250g nízkotučného měkkého tvarohu, 100g kysané smetany, 50g cukru, 1 konzervu půlených broskví (850ml), 3 plátky bílé želatiny, 1/2 konzervy hrušek (asi 400g) OZDOBA: 1 sáček citronové glazury, 200g marcipánové hmoty, 100g moučkového cukru, potravinářské barvy Žloutky ušleháme s vodou do pěny, postupně přisypáváme cukr a šleháme dále, dokud hmota není světle žlutá a krémová. Mouku smísíme se škrobovou moučkou, s prdopeč a citronovým aroma, po lžících vmícháme do ušlehané hmoty a přimícháme i sníh z bílků. Dortovou formu prům. asi 26cm vyložíme na dně pečícím papírem a naplníme těstem. Pečeme asi 30 minut na 200°C (horkovzduch 180°C, plyn stupeň 3). Korpus opatrně uvolníme asi po 10 minutách z formy a necháme vychladnout na mřížce. Tvaroh utřeme s kysanou smetanou a s cukrem. 3 půlky broskví necháme okapat, pak je rozmixujeme a přidáme do tvarohového krému. Želatinu rozpustíme podle návodu, necháme mírně zchladnout a posléze přidáme do tvarohové hmoty. Zbylé broskve necháme okapat a rozkrájíme na malé kostičky. Hned jak začne krém tuhnout, vmícháme je do něj. Korpus jednou vodorovně prořízneme. Okolo dolní části postavíme okraj formy a potřeme polovičním množstvím náplně. Hrušky necháme okapat, rozkrájíme je na dílky a naklademe na krém. Navrch rozetřeme zbytek krému, přiložíme horní díl piškotu a mírně přitiskneme. Dort uložíme nejméně na hodinu do chladničky. Marcipánovou hmotu prohněteme s moučkovým cukrem a rozdělíme a rozdělíme ji na tolik porcí, kolik budeme chtít barevných srdíček. Jednotlivé porce pak barvíme potravinářskými barvami. Barevný marcipán vyválíme dotenka a vykrajujeme srdíčka různých velikostí. Glazuru zahřejeme ve vodní lázni a potáhneme jí vychlazený dort. Dokud je vlhká, klademe na ní marcipánová srdíčka. Rada: Marcipán stlačíme naplocho a do středu dáme malé množství barvy. Marcipán nad barvou složíme a hněteme, dokud není hmota rovnoměrně obarvená.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!