Staňte se našimi fanoušky na:

Špenátovo-masový nákyp

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Špenát očistíme, propláchneme a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. V hrnci ohřejeme 25g tuku a podusíme česnek a polovinu cibule. Přidáme špenát a přikrytý ho dusíme, až zavadne. Potom ho už bez pokličky vaříme dalších 5 minut. Okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. V hluboé pánvi ohřejeme olej a mleté maso opečeme. Přidáme zbylou cibuli, krátce osmahneme, potom maso okořeníme solí,přepřem, paprikou a majoránkou, poprášíme moukou a za stálého míchání krátce zpěníme. Přilijeme smetanu i vývar a dusíme asi dvě minuty. Do zapékací formy rozprostřeme špenát a na něj přijde vrstva masa. Posypeme sýrem. V horké troubě pečeme půl hodiny. Mezitím brambory povaříme 15 minut v mírně vařící osolené vodě. V malém hrnci ohřejeme mléko. Brambory slijeme, přidáme horké mléko, zbylé máslo a vše rozšťoucháme na kaši. Dochutíme solí a muškátem. Nákyp podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!