Staňte se našimi fanoušky na:

Špenátoví šneci

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Špenát necháme povolit, cibule oloupeme, mrkev očistíme, obojí pak nastrouháme nahrubo a osmahneme na oleji. Přidáme špenát, plátky česneku, kolečka oliv, tymián, sůl a pepř. Směs podusíme, stáhneme z plotýnky a necháme zchladnout. Těsto rozválíme na slabší placku (30x20 cm). Rozetřeme na ni špenátovou směs, kterou posypeme strouhaným sýrem. Pomocí širší špachtle nebo obracečky těsto po delší straně zavineme. Roládu nakrájíme na kolečka asi 2 cm silná a řeznou plochou je dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je vejcem, případně posypeme sýrem. Pečeme 20-25 minut v předehřáté troubě. Hotové šneky vyndáme a narovnáme na talíř, můžeme je podávat jak teplé, tak vychladlé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

-3 |2. řijna 2013
listové těsto mám ráda na všechny způsoby Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!