Staňte se našimi fanoušky na:

Špecle bavorské národní jídlo

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku smícháme se solí a vodou,zapracujeme vejce jedno po druhém a do hladka utřeme.Osolenou vodu přivedeme k varu.Těsto do ní po porcích protíráme cedníkem s velkými oky.Nočky-špecle jsou hotové,když po krátké době varu vyplavou.Vybíráme je opět cedníkem a rychle je zchladíme ve studené vodě.Necháme okapat a pak je rychle na pánvi orestujeme na másle.Podáváme sypané sýrem,sekanou šunkou nebo jako přílohu k pečení se šťávou.V tomto případě je již neopékáme na másle,ani nez chlazujeme,nýbrž hned po uvaření vkládáme do horkého sosu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

tepito |1. srpna 2013
máme rádi Odpovědět
jobovab |1. srpna 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!