Staňte se našimi fanoušky na:

Špaldový knedlík

Autor receptu: Anna1960 (96 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Připravíme si kvásek: 200 ml vlažné vody, 1 KL medu, 20 g droždí, Do mísy si dáme obě mouky, sůl, olej, 150 ml vlažné vody a vzešlý kvásek. Vypracujeme těsto, že je řádně vypracované poznáme tak, že se nelepí na vařečku ani mísu. Poprášíme moukou a necháme v teple vykynout. Z vykynutého těsta si připravíme šišky a vaříme 20-25 min. na páře. Po uvaření ihned knedlík propícháme nebo přepůlíme, aby se nám nesrazil. Poznámka Voda v receptu je orientační záleží na mouce. Knedlíky se dají vařit i ve vodě, ale já kynuté vařím jedině na páře.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Gogosek |4. července 2013
vyzkouším Odpovědět
allys89 |1. července 2013
ten med je cítit? Odpovědět
Vlasta78 |21. května 2013
zajímavý,ještě sem nejedla... Odpovědět
FOTOrecepty |17. května 2013
Opravdu moc pěkné. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!