Staňte se našimi fanoušky na:

Smetanová omáčka z hlívy

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • zelená nať petrželky
  • vývar z kostí nebo masoxu
  • 200 g hlívy ústřičné
  • 40 g másla
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 dl smetany
  • 1 cibule

Pracovní postup:

Na rozpuštěném másle zpěníte nakrájenou cibuli s petrželovou natí, přidáte houby nakrájené na plátky, pokapete je citronovou šťávou a podusíte. Z másla a mouky připravíte světlou jíšku, podlijete ji studeným vývarem a vaříte asi 15 minut. Do vývaru vložíte podušené houby, osolíte a opepříte a znovu povaříte. Hotovou omáčku zjemníte smetanou. Podáváte s vařeným nebo dušeným hovězím masem. Příloha: knedlíky, noky, těstoviny.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!