Staňte se našimi fanoušky na:

Smažený kapr tety Jitky

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Opláchnuté a osušené podkovy pokapat citronovou šťávou, asi 30 minut nechat odležet. Oloupané stroužky česneku prolisovat (nebo utřít). Porce kapra osolit, opepřit a potřít je prolisovaným česnekem. Pak teprve je obalit v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance, pak je zvolna z obou stran usmažit (dát na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk). Osmažené kousky podávat s vařenými bramborami nebo lehkým bramborovým salátem a s kouskem citronu. Poznámka: Lehký salát možno připravit bez majonézy. Stačí uvařené zchladlé brambory přelít nálevem z okurek a trochou vodičky, ve které se povařil kousek celeru. Přidá se hořčice a zelenina podle chuti.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!