Staňte se našimi fanoušky na:

Smažené houbové taštičky

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • pár kapek citronové šťávy
  • 1 lžíce másla do náplně
  • mletý pepř
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 snítka šalvěje
  • tuk na smažení
  • 40 g másla do těstíčka
  • 200 g hladké mouky
  • 75 g ricotty (čerstvý sýr)
  • 2 vejce
  • 16 větších hub

Pracovní postup:

Rozehřejte máslo, oddělte žloutky od bílků, do mísy dejte mouku, žloutky, tekuté máslo, sůl a 5 lžic vlažné vody. Vypracujte hladké vláčné těsto, zabalte do fólie a při pokojocé teplotě nechte asi 30 minut odpočívat. Očištěné houby otřete a třeně vykrojte. Rozehřejte lžíci másla a klobouky hub na něm 5 minut zvolna opékejte.Pak vyndejte a přebytečný tuk nechte vsáknout do papírové utěrky. Otrhejte lístky rozmarýnu i šalvěje, a nasekejte. Sýr rozmíchejte s bylinkami, citronovou šťávou, solí a pepřem. Klobouky hub naplňte sýrovou směsí, z těsta vyválejte na pomoučenémn vále tenký plát a vypíchejte z něj kolečka (průměr asi 14 cm), dopristřed každého dejte 1 naplněný klobouk. Okraje těsta potřete bílkem, přeložte přes klobouk a pevně stiskněte. Tuk rozpalte a taštičky v něm smažte dozlatova. Po vyndání vždycky nechte přebytečný tuk vsáknout do papírové utěrky. Rada: Náplň můžete nahradit směsí šunky, sýra a vejce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!