Staňte se našimi fanoušky na:

Slunečnicový chleba s kefírovým mlékem

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(12 hlasů)
Ohodnotit recept
92× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy prosejeme mouku, přidáme kmín, sůl, slunečnicová semínka a dobře promícháme. Ve vodě rozmícháme cukr, přidáme droždí a mícháme, až se droždí rozpustí. Společně s olejem vlijeme do mouky a vypracujeme těsto. Těsto posypeme lehce moukou, mísu přikryjeme a necháme nakynout - asi 1 hodinu. Vykynuté těsto promísíme, uděláme šišku, dáme na plech s pečícím papírem, přikryjeme čistou útěrkou a necháme ještě asi 30 minut nakynout. Pak uděláme špejlí shora do chleba 3 dírky až dole, chleba potřeme po povrchu vodou, do které jsme dali trochu octu. Dáme do předehřáté trouby na 220°C na spodní mřížku a pečeme 10 minut. Teplotu snížíme na 200°C a pečeme 30 - 40 minut. Zkusíme špejlí jestli je chleba propečený. Pokud se na špejli těsto lepí, tak ještě chvíli necháme dopéct. Upečený chleba dáme na mřížku nebo sítko vychladnout. Během pečení potřeme chleba 2x octovou vodou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |1. března 2015
děkuji za tip , recept si ukládám, koupili jsme si pekárnu,tak se mi každá rada hodí, *** Odpovědět
piškot |23. září 2014
1+++ Odpovědět
Marťula09 |11. dubna 2014
Zkusím hned zítra Odpovědět
Polda |25. února 2014
zkusím Odpovědět
Monique |10. prosince 2013
zkusím Odpovědět
slu |31. řijna 2013
neznám, zajímavé Odpovědět
milmach |8. řijna 2013
dobré Odpovědět
renda9 |20. srpna 2013
vyzkouším Odpovědět
svatava.adamova |18. června 2013
Už dlouho hledám recept na chleba, tenhle musím vyzkoušet Odpovědět
zuzi |23. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!