Staňte se našimi fanoušky na:

Slavnostní buchétky "Eliška"

Autor receptu: SimoneckaC (275 receptů)

Množství: cca 100 ks
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 10 min.
+ 1,5 hodiny - práce pekárny

Vaření: 15 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Těsto zpracovávám v domácí pekárně - program těsto - suroviny vložím do pekárny v uvedeném pořadí.... Kvásek nedělám, stačí rozdrobit kvasnice úplně nahoru.
  2. Po vykynutí těsta kávovou lžičkou odkrajuji malé kousky, ty pak rukou vytvaruji na placičku, kterou plním a vytvořím malinkou buchtičku. S těstem se krásně pracuje, je takové mastnější a vůbec se nelepí na ruce ani pracovní plochu, takže není nutné vůbec podsypávat. Buchtičky jsou opravdu malé, z uvedené dávky by jich mělo být cca 100.
  3. Klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v rozehřáté troubě, až jsou na povrchu trošku růžové. Ihned po vytažení potíráme rozpuštěným máslem s rumem a obalujeme v cukru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!