Staňte se našimi fanoušky na:

Slávky na víně

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Očistěte slávky. Vyhoďte ty, co jsou otevřené, zbylým odtrhněte vousky, odstraňte vnější nečistoty. Ve velkém hlubokém hrnci rozehřejte na středním plameni 1 lžíci másla a opékejte na ní šalotku a česnek zhruba minutu, doměkka. Zalijte bílým vínem a drůbežím vývarem. Na prudkém ohni přiveďte k varu. Vložte slávky, přiklopte, ztlumte na střední plamen a za občasného promíchání vařte asi 2 minuty, dokud se mušle neotevřou. Nyní vyhoďte slávky, co se neotevřely. Zbylé slávky v hrnci osolte a opepřete. Sundejte z ohně a vmíchejte petrželku a 2 lžíce másla. Podávejte s křupavou bagetou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

RadimP |26. dubna 2013
Já tam přidávám ještě na poslední chvíli spařit cherry rajčata. Jinak fantastické jídlo. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!