Staňte se našimi fanoušky na:

Slaný bramborový závin

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Recept je ideální na chalupu, když se nám v létě nechce dělat moc složitá jídla. Uzeniny nakrájíme na droboučko, smícháme s drobně nakrájenou cibulí, žampiony, paprikami a přidáme kečup. Těsto připravíme podle návodu na obalu a vyválíme z něho plát, na který narovnáme připravenou směs. Dobře zarolujeme a položíme spojem dolů na plech vyložený pečícím papírem, který jsme namazali tukem. Závin potřeme rozšlehaným vejcem a v rozehřáté troubě pečeme dozlatova. Podáváme horký, nakrájený na širší plátky a doplníme zeleninovým salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alpenrose |12. června 2014
***** Odpovědět
Jedlík-senior |9. června 2013
Udělal jsem včera na chatě a chuťově závinu nemohu nic vytknout. Jen se mi poněkud trhal, tak příště dám o třetinu náplně míň. A s tím pečícím papírem to asi není zrovna nejšťastnější nápad. Mě se k závinu přilepil, přestože byl namazaný tukem. Ale možná, že to bylo způsobeno tím, že náplň trochu vytekla (jak se trhal). No, dělal jsem to poprvé, takže to chce asi vychytat mouchy. Ale jinak - výborné!! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!