Staňte se našimi fanoušky na:

Slané řezy k vínku

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli orestujeme na 1,5 lžíci oleje, až zesklovatí. Přidáme pokrájené okapané zelí, dochutíme cukrem, opepříme a promícháme. Pak podlijeme vínem a dusíme pod poklicí 30 minut, až se vyvaří tekutina. Nakrájenou slaninu vyškvaříme a i s vyškvařeným tukem vmícháme do zelí, necháme zchladnout. Hustou zakysanou smetanu prošleháme s vejci a petrželkou. Hlubší zapékací mísu (22x26 cm) vymažeme olejem. Listové těsto rozdělíme na čtvrtiny a z každé připravíme plát velký jako dno mísy. Prvním vyložíme dno, rozložíme třetinu směsi a přelijeme trochou ochucené smetany, rozetřeme a posypeme sýrem. Položíme další plát těsta a postup opakujeme a tak pokračujeme ještě 1x. Poslední vrstvu zakryjeme plátem těsta, vrch potřeme zbytkem smetany a posypeme sýrem. Zelné řezy pečeme 10 minut na 200°C, pak teplotu snížíme na 180°a dopečeme ještě asi 30 minut, dozlatova. Necháme vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Bobina |4. března 2015
šup do oblíbených Odpovědět
piškot |15. února 2015
1+++ Odpovědět
EvaV |5. února 2015
vypadá lákavě, vyzkouším Odpovědět
Jana 9|3. března 2015
Ukládám,vyzkouším Odpovědět
můra|28. února 2015
ukládám 1+ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!