Staňte se našimi fanoušky na:

Škoricové osie hniezda - mäkké

Autor receptu: najkuchtickalenka (135 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
26× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Všetko potrebné na cesto spolu dobre zmiešame, je fajn ak máte kuchynský robot, ktorý to urobí za Vás. Ak nie(ani ja nemám), tak môžte postupovať ako ja, najskôr varechou, a keď už sa nedá, rukami. Hotové cesto dáme vykysnúť, kým neznásobí svoju veľkosť. Ja mám na to taký trik, ktorý som čítala niekde na internete, možno aj na Vareche, neviem:) Vyhrejem si rúru na 70 stupňov, vložím prikryté cesto dnu, vyhrievanie vypnem a cesto krásne(a rýchlo) narastie. Po vykysnutí rukou vytlačíme vzduch a na dobre pomúčenej doske ho rozvaľkáme Kým cesto kysne, pripravíme si plnku - zmiešame škoricu (1PL), maslo izbovej teploty (80g) a hnedý cukor (200g) . Ak nemáte hnedý, skúste biely, ja som to s ním ešte nerobila ale nemyslím, že by to mal byť problém. Plnku rovnomerne rozotrieme na cesto, zrolujeme a nakrájame, zhruba na 2-3cm široké kusy. Poukladáme na plech(vystlaný papierom na pečenie, alebo pomastený a pomúčený) koľko vojde a necháme ich pod utierkou ešte narásť, 15-20 minút. Potrieme zmesou vajíčka a trošky mlieka a dáme piecť. Po zhruba 15 minútach vyberieme a netrpezlivo čakáme na vychladnutie.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

vii |26. června 2013
Jdu se do nich pustit...:-) Odpovědět
zdenka.r |7. června 2013
ukládám Odpovědět
dagmar.vrbicka |7. června 2013
zajímavé Odpovědět
najkuchtickalenka |7. června 2013
a chutia este lepsie :-) Odpovědět
petra.konfrstova |6. června 2013
Dobrota:-))vypadají moc hezky Odpovědět
macik |6. června 2013
zkusim Odpovědět
Vlasta78 |5. června 2013
pěkné Odpovědět
martinnatr |5. června 2013
super Odpovědět
laetti |5. června 2013
vypadají dobře, vyzkouším Odpovědět
Semyaza |5. června 2013
mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!