Staňte se našimi fanoušky na:

Skořicové hvězdičky s destilátem

Autor receptu: Sůl nad zlato (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bílky ušleháme do tuhého sněhu, přisypáváme moučkový cukr. Pak 1/3 sněhu odebereme na ozdobu a odložíme. Zbytek sněhu přendáme do mísy. Smícháme vanilkový cukr, skořici, hřebíček a kardamom, destilát a polovinu mandlí. Opatrně vmícháme sníh a zbytek mandlí. Pokud by se těsto lepilo, přidáme mandle. Těsto rozválíme na válu posypaném mletými mandlemi na plát asi 8mm silný a vypichujeme hvězdičky, rozložíme je na plech s pečícím papírem a potřeme je zbylým sněhem. Pečeme asi 25 minut na 140°C. Hvězdičky pak necháme na mřížce úplně vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!