Staňte se našimi fanoušky na:

Segedín-guláš

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Plec opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájenou nadrobno necháme zpěnit na rozpálené polovině sádla, přidáme papriku a bobkový list a zamícháme. Vložíme nakrájené maso, osolíme, okmínujeme a opečeme. Potom podlejeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme. Během dušení maso občas zamícháme a podle potřeby podléváme horkou vodou. K poloměkkému masu přidáme zelí, vše podlijeme horkou vodou a asi 20 minut dusíme. Zbytek sádla rozpustíme v kastrolu,posypeme moukou a za stálého míchání zapražíme dorůžova.Touto jíškou zahustíme směs masa a zelí, zamícháme a dusíme dál.Když je maso téměř měkké, přilijeme do šťávy mléko,ochutíme rozetřeným česnekem a dusíme doměkka. Nakonec podle chuti přisolíme. Mléko můžeme nahradit smetanou, omáčka je chutnější.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Michele |11. srpna 2013
Také dáváme smetanu místo mléka. :) Odpovědět
Konato |16. dubna 2013
Mám rád - OK! Odpovědět
Anna1960 |31. března 2013
stará dobrá klasika dělám nedávám mléko, ale smetanu Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!