Staňte se našimi fanoušky na:

Sedmikrásková houbovka

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 hrst sedmikráskových lístků a květů
  • petrželka nebo pažitka
  • 300 g hřibů
  • 50 g másla
  • 2 lžíce krupice
  • 1 l vody
  • 1 cibule i s natí
  • 2 vejce
  • 2 kostky zeleninového bujonu

Pracovní postup:

Rozpusťte máslo, přidejte nakrájenou cibuli, zpěňte, přidejte nakrájené houby a poduste je. Pak je zalejte litrem vody, přidejte bujonové kostky, sůl, pepř a povařte. Vejce rozšlehejte s krupicí a špetkou soli, vlejte tenkým poraménkem do vroucí polévky, doplňte sedmikráskami a petrželkou nebo pažitkou, povařte a podle potřeby dochuťte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!