Staňte se našimi fanoušky na:

Šavlový guláš

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Slaninu vypečeme do škvarečků, vyjmeme je a na tuku smažíme nakrájenou cibuli dotmava, ale nesmíme ji spálit - zhořkla by. Když chytne tu správnou barvu, přidáme maso a za stálého míchání opečeme. Podle chuti přidáme koření, zakryjeme a dusíme nejdříve ve vlastní šťávě, až vysmahne, podléváme vývarem z masoxu. Když maso změkne, vložíme nakrájenou zeleninu, zahustíme chlebem a dodusíme. Na závěr přidáme pár kapek tabaska, majoránku a případně sůl. Na talíři guláš posypeme škvarečky ze slaniny,kolečky cibule a můžeme i strouhaným křenem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

martinnatr |5. června 2013
super Odpovědět
Bábrle Inka |5. června 2013
to bych si dala Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!