Staňte se našimi fanoušky na:

Salát z hřibů

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • šťáva z 1/2 citronu
  • mletý pepř
  • 100 g bílého jogurtu
  • 50 g cibule
  • 100 g kečupu
  • 200 g majonézy
  • 1 kg hřibů

Pracovní postup:

Salát č. 1 Hřiby očistíte a nakrájíte na větší tenké plátky. Vložíte do vroucí vody s citronovou šťávou a vaříte na mírném ohni asi 5 minut. Potom scedíte, propláchnete studenou vodou a vmícháte do majonézy, do které jste předtím přimíchali jogurt, mletý pepř, postrouhanou cibuli, kečup a sůl. Všechno spolu promícháte a necháte odstát na chladném místě. Podle chuti můžete do salátu přidat zeleninu. Salát č. 2 600 g hřibů, 100 g cibule, voda, sůl, 1 bobkový list, ocet, cukr, olej, pepř Očištěné hřiby umyjete, nakrájíte a dáte do vody vařit. Osolíte, přidáte bobkový list a vaříte. Po uvaření je scedíte. Ještě k horkým hřibům přidáte na kolečka nakrájenou cibuli, podle chuti ocet, cukr, trochu oleje a pepř. Promícháte a vychladlý salát servírujete.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

david.kruml.1 |2. června 2014
zvlášť ten salát č. 2 se mi moc líbí Odpovědět
hanik29|1. června 2014
uvařím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!