Staňte se našimi fanoušky na:

Hlávkový salát moravský

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 4 hlávky salátu
  • 1 šálek vody
  • 50 g slaniny
  • špetka soli
  • lžička cukru krupice
  • 1-2 lžíce octa

Pracovní postup:

Hlávkový salát obereme, nakrájíme na čtvrtky a dobře propláchneme pod tekoucí pitnou vodou. Necháme dobře okapat, V hrnečku si připravíme marinádu; Nejdříve rozpustíme ve vodě sůl a cukr, pak přilijeme ocet a dobře protřepeme. Marinádu nalijeme na salát složený do hluboké mísy a opatrně několikrát promícháme, Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpálíme, až jsou škvarky žluté. Teprve před podáváním zalijeme salát slaninou (jinak snadno vadne).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!