Staňte se našimi fanoušky na:

Šafránová rýže s hříbky

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • mletý pepř
  • malý svazek petržele
  • šafrán na špičku nože
  • 50 g cibule
  • 250 g hřibů
  • 100 g másla
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 300 g rýže
  • 1 l zeleninového vývaru (i kostka)

Pracovní postup:

Nakrájené hříbky s cibulkou osmahněte na třetině másla, podlijte trochou vývaru a krátce poduste, aby hříbky nebyly úplně měkké. Ve velkém hrnci osmahněte na druhé třetině másla propláchnutou rýži, postupně přilévejte vývar (rýže nesmí být úplně potopená) a vařte asi 25 minut doměkka. Pak přidejte šafrán, připravené houby, zbytek másla, strouhaný parmazán, osolte, opepřete a lehce promíchejte. Posypte nasekanou petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

denous|18. ledna 2014
mňam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!