Staňte se našimi fanoušky na:

Rychlý třešňový koláč s drobenkou- jako kynutý

Autor receptu: Lenny (13 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
27× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Já používám na plech co mám na obrázku hrnek o obsahu kolem 300 ml,ale záleží na každém jestli chce mít koláč vyšší nebo nižší a jaký použije plech.Co je měřeno na hrnky,tak je to stejné ať použijete i menší hrnek,jen musíte pak změnit poměr másla a mléka,vše dle konistence drobenky a pak i těsta. Nejdříve v míse smíchám 2 hrnky polohrubé mouky,1 hrnek cukru moučka a asi 3/4 kostky másla nebo hery a udělám drobenku,musí být krásně sypká a taková jaká by měla být,jinak můžeme přidat ještě trošku másla nebo když je moc hustá,tak trošku mouky. Poté odeberu 1hrnek drobenky a dám jí bokem,do zbylého těsta přidám 2 celá vejce,vanilkový cukr a mléko(tolik aby těsto bylo ani ne řídké a ani ne moc husté). Vše důkladně vyšleháme a vlijeme na předem vymazaný a vysypaný plech(já používám ceres Iva a vysypávám strouhankou),na těsto poklademe omyté a vypeckované třešně(rozpůlené) a posypeme odebranou drobenkou. Dáme péci do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů asi kolem 30 minut. Vychládlý koláč nakonec pocukrujeme. Je u nás velmi oblíbený a peču jej často,třešně vypeckovávám,protože je koláč bez pecek chutnější,můžeme použít jinak ovoce dle sezony a v zimě třeba i kompotované. Je to opravdu rychlý koláč s drobenkou a bez kynutí a moc výborný,hned se po nim zapráší. Přeji vám dobrou chuť!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lenny |31. března 2015
dnes jsem místo ovoce dala umíchaná povidla s troškou rumu a malou lžičkou dělala pucky na těsto,pak posypala drobenkou a navrch nasekanými lupínky mandlí-LAHODA !!!!! Odpovědět
Lenny |31. března 2015
vždy se povede a většinou používám teď hrnek od milky 400ml,ať je více těsta Odpovědět
Pavka |10. března 2014
Nemá chybu, dělám ho s borůvkami nebo jablky a fakt výborný, hned se po něm zapráší ...1*** Odpovědět
Pavka |27. listopadu 2013
vyzkouším, vypadá dobře... Odpovědět
VELKAKOKI |15. září 2013
ok Odpovědět
honzapetrik91 |3. září 2013
good Odpovědět
IVETULIATKO |30. srpna 2013
mňamka Odpovědět
q |26. srpna 2013
děláme podobně Odpovědět
q |26. srpna 2013
dobrá klasika Odpovědět
tepito |25. srpna 2013
klasika Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!