Staňte se našimi fanoušky na:

Rychlá rajská omáčka z rajčatového protlaku

Autor receptu: tynkkatynusee.kollarova (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V hrnci rozehřejeme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Promícháváme, na mírném ohni ji necháme jen zpěnit (zpěnit = zesklovatí, pustí vodu a ještě se nezačne zabarvovat). Na cibulku nasypeme 2 lžíce hladké mouky a přidáme 10 g másla. Mícháme a vytvoříme světlou jíšku. Přidáme cukr a koření (pepř, nové koření, tymián, bobkový list). Zamícháme a dáme rajčatový protlak. Opět zamícháme a zalijeme 500 ml studené vody nebo vývaru z hovězího masa. Pokud nemáme vývar, přidáme 1 kostku rozdrobeného masoxu. Přivedeme k varu a podle chuti osolíme (vývar nebo masox částečně omáčku osolí, tak radši sůl přidáváme po troškách). Snížíme teplotu, zakryjeme poklicí a za občasného promíchání vaříme 20 minut. Ochutnáme a podle potřeby přisolíme, přisladíme nebo přidáme tymián a na špičku nože mleté skořice. Podle chuti můžeme přidat pár kapek šťávy z citronu. Přecedíme přes cedník. Do hrnce, ve kterém jsme vařili, dáme 2 -3 polévkové lžíce vařicí vody, rozmícháme, aby nezůstaly (hlavně na stěnách hrnce) zbytky omáčky a přelijeme přes cedník (propláchneme ho tak a zužitkujeme co nejvíce materiálu). Na omáčku položíme plátek (10 g) másla a necháme rozpustit. Před podáváním promícháme. Rychlou rajskou omáčku podáváme s knedlíkem kynutým, houskovým nebo hrnkovým, můžeme použít i těstoviny.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!