Staňte se našimi fanoušky na:

Růžovky v rosolu

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • cukr krupice
  • sůl
  • voda
  • bobkový list
  • jalovec
  • nové koření
  • pepř (černý celý)
  • tymián
  • citron
  • želatina
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 sklenka hrášku (zelený sterilovaný)
  • květák (naložený)
  • zelenina (naložená)
  • salát
  • 800 g růžovky
  • 150 g celeru
  • 200 g mrkve
  • 150 g petržele
  • 3 vejce (natvrdo)
  • 1 cibule
  • 1 okurka (sladkokyselá)
  • 1 hrnek octa

Pracovní postup:

Množství tekutiny zvolte podle nádoby, do které budete nalévat rosol. Ocet svařte s vodou, kořením, pokrájenou kořenovou zeleninou a cibulí nakrájenou na kolečka. Osolte, oslaďte a koření sceďte. Pevné, ještě nerozvinuté klobouky růžovek oddělte od třeňů, oloupejte je a s tření je povařte asi 10 minut. Když jsou houby měkké, přilijte do vařící vody předem nabobtnalou želatinu (přípravte podle návodu) a ihned stáhněte oheň. Houby vyndejte, trochu tekutiny nalijte do formy a nechte v chladu ztuhnout. Na vrstvu rosolu pak narovnejte zeleninu, houby, vejce uvařená natvrdo, pokrájené jarní cibulky, hrášek, květák a kousky okurky. Postupně zalévejte tekutým rosolem a pokládejte další vrstvy. (VŽDY AŽ PO ZTUHNUTÍ! Jinak by se všechno slilo). Poslední vrstvu zalijte tekutým rosolem a nechte v chladu ztuhnout. Formu pak nahřejte v teplé vodě, aby se rosol dobře vyklopil. Můžete ještě ozdobit salátem, naloženou zeleninou a citronem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!