Staňte se našimi fanoušky na:

Růžičková kapusta zapečená

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Očištěné kapustičky dáme do vroucí vody okyselené citronem a vaříme asi 5 minut, pak je scedíme, prolijeme hodně studenou vodou, aby zůstaly zelené a necháme je v cedníku okapat. Troubu rozehřejeme na 180°C. BEŠAMEL: V rendlíku necháme zpěnit asi 2 lžíce másla, přisypeme do něj mouku a za stálého míchání na mírném ohni připravíme světlou jíšku. Postupně do ní nalijeme vlažné mléko, opepříme, osolíme a necháme asi 10 minut na mírném ohni povařit. Bešamelová omáčka na zapékání by měla být dost hustá. Šunku nakrájíme na kostičky, zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno rozložíme polovinu kapustiček, na ně nasypeme kostičky šunky, pak nalijeme polovinu bešamelu, posypeme polovinou sýra a vše zopakujeme ve stejném pořadí. Na konec zalijeme zbytkem bešamelu. Povrch posypeme vločkami másla a zbytkem sýra. Zapékací misku dáme do trouby a zapékáme asi 15 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

janackacka |3. srpna 2013
opravdu to zní dobře, většina lidí nemá rádo růžičkovou kapustu, mňam Odpovědět
Sofii |3. srpna 2013
to se mi moc líbí! Odpovědět
wieruska |29. července 2013
dobré Odpovědět
michelle4|28. července 2013
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!