Staňte se našimi fanoušky na:

Ruský boršč 2

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pečlivě omyté a rozsekané kosti vložíme do vhodné nádoby, přidáme opláchnuté hovězí a vepřové maso, zalijeme vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme bobkový list a nové koření, oloupanou a rozkrájenou cibuli a zvolna vaříme nejméně 2 hodiny - vepřové maso vyjmeme dřív, aby se nerozvařilo. Po uvaření hovězího masa vývar procedíme hustým cedníkem, přidáme očištěnou, opláchnutou a na hrubší nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a hlávkové zelí, oloupané opláchnuté a na kostičky nakrájené brambory, opláchnutá a na menší kousky nakrájená rajčata a krátce povaříme. Slaninu nakrájíme na drobnější kostičky, mírně ji rozškvaříme, lehce na ni zpěníme papriku a přidáme do polévky. Prosátou mouku rozšleháme pečlivě se smetanou, za stálého promíchání vlijeme do polévky a vaříme nejméně půl hodiny. Potom do polévky přidáme uvařenou, oloupanou červenou řepu, nakrájenou na hrubší nudličky, vložíme kostičky nakrájeného hovězího a vepřového masa, polévku dochutíme citronovou šťávou a cukrem a znovu krátce povaříme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hana S |20. května 2014
nebudu Odpovědět
Hana S |20. května 2014
přidávat Odpovědět
Hana S |20. května 2014
do toho Odpovědět
Hana S |20. května 2014
citron Odpovědět
Hana S |20. května 2014
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!