Staňte se našimi fanoušky na:

Rozinkové bochánky

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku prosijte, přidejte žloutky, cukr, droždí, olej, mléko, sůl a vše zpracujte na hladké těsto. Nechte asi 20 minut kynout v teple. Rozinky opláchněte a nechte okapat. Tvaroh promíchejte s cukrem a přidejte okapané rozinky. Z těsta oddělujte bochánky a pokládejte je na vál posypaný hladkou moukou. Poklaďte je rozinkovou náplní, zabalte je a vložte na plech. Pečte při 160 stupních, asi 20-30 minut. Z mléka, cukru a citronové šťávy utřete hladkou polevu. Bochánky nechte vychladnout, namočte je do polevy a nakonec obalte v oříšcích.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

dusan.berousek|15. června 2013
Pěkný recept. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!