Staňte se našimi fanoušky na:

Roštěnky se žampionovou směsí

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Roštěnky odblaníme, na okrajích několikrát nařízneme, jemně naklepeme, poprášíme paprikou, pokapeme olejem a necháme v misce 1-4 hodiny odležet. Mezitím usmažíme na másle žampiony nakrájené na plátky, zalijeme je vínem a kečupem a krátce je podusíme. Přilijeme smetanu, přidáme usekanou petrželku, sůl a přihřejeme. Roštěnky necháme odkapat, osušíme, potřeme olejem, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a grilujeme asi 4 1/2 minuty. Roštěnky obrátíme, opět potřeme olejem a grilujeme stejnou dobu. V kontaktním grilu pečeme roštěnky při vysoké teplotě 2 minuty. Měkké roštěnky osolíme, přeložíme na talíře, přelijeme horkou směsí a podáváme s rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!