Staňte se našimi fanoušky na:

Rohlíky z domácí pekárny

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Suroviny dáme do hnětací nádoby v následujícím pořadí - 300 ml mléka, 3 lžíce oleje, 500 g hladké mouky, do jednoho kouta nádoby dáme 2 lžičky soli a do druhého kouta nádoby dáme 1 lžičku cukru s 21 g droždí. Nádobu dáme do pekárny a zapneme na program TĚSTO. Vykynuté těsto si vyklopíme na pomoučený vál. Rozdělíme ho na 8 kusů, ze kterých vyválíme oválky. Pomašlujeme si obě kratší a jednu delší stranu, ke které pak rohlík zavineme. Rohlíky si dáme na plech, který si vyložíme pečícím papírem a necháme ještě chvíli kynoit. Rohlíky pak pomašlujeme zbytkem vajíčka a můžeme posypat mákem, kmínem a solí - nebo čím máte rádi.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |10. února 2015
Děkuji ;-) Odpovědět
SimoneckaC |10. února 2015
Děkuji ;-) Odpovědět
Polda |9. února 2015
Prima receptík z domácí pekárny, ukládám Odpovědět
pinkchihuahua|10. února 2015
1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!