Staňte se našimi fanoušky na:

Rohlíky lepší než z pekárny

Autor receptu: Trudka4 (21 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
33× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Všechny suroviny, kromě žloutků, dáme do pekárny, jak jsme zvyklí /ale to horké sádlo nalejeme nahoru na mouku/. Necháme vymísit a vykynout těsto. Vykynuté těsto si přendáme na vál, rozdělíme ho na asi 8 stejných dílů. Každý díl si vyválíme co nejtenčeji do tvaru trojúhelníku /jedna strana krátká a dvě strany, co nejdelší/. Srolujeme a zahneme do tvaru rohlíku. Dáme na plech s pečícím papírem. Takto postupně vytvarujeme všechny rohlíky. Na plechu je potřeme žloutkem smíchaným s vodou a necháme ještě aspoň 30 minut nakynout. Na plech se mi vlezlo maximálně 6 ks rohlíků, ale lepší je dát jen 5 ks, ať mají místo nakynout. Dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme asi 20 minut. Kdo nemá domácí pekárničku, může samozřejmě těsto udělat ručně a nechat aspoň 1 hodinu kynout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Trudka4 |11. června 2013
Děkuju za pochvalu. Odpovědět
Jindriska8 |11. června 2013
Vypadají ukázkově 1* Odpovědět
josifek |10. června 2013
Ukladam. Odpovědět
PetulkaH |10. června 2013
to se hodí Odpovědět
pavlinf |10. června 2013
vypadají lákavě,vyzkouším Odpovědět
macik |10. června 2013
zkusim Odpovědět
kocmaruska |10. června 2013
Dělávám domácí rohlíky, ale nikdy se mi je nepodaří tak krásně vytvarovat, jako máte Vy na fotce. To klobouk dolů Odpovědět
suesanqa|2. března 2014
Vyskúšam :) Odpovědět
Aggie|10. června 2013
zkusím Odpovědět
michelle4|10. června 2013
vypadají skvěle Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!