Staňte se našimi fanoušky na:

Rizoto s houbovou míchanicí

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • kulatozrnná rýže
  • 4 snítky tymiánu
  • 300 g hub dle vlastního výběru
  • 30 g parmazánu
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce piniových oříšků
  • 100 ml bílého vína
  • 1 l vývaru (zeleninový, i kostka)
  • 4 šalotky
  • 1 stroužek česneku

Pracovní postup:

Očištěné houby otřete vlhkou utěrkou a rozkrájejte. V kastrolu rozehřejte lžíci másla a houby na něm opékejte asi 10 minut, osolte a opepřete. Pinie opražte v pánvi nasucho dozlatova. Šalotku a česnek oloupejte a posekejte. Opraný tymián osuště a otrhejte lístky. V kastrolu rozheřejte zbytek másla a opečtena něm šalotku a česnek tak, aby získaly trochu barvu, přidejte rýži a za stálého míchání ji zesklovaťte, nakonec vmíchejte tymián. Rýži podlijte bílým vínem a tekutinu nechte vsáknout, pomalu přilévejte vývar, vždycky jen v takovém množství, aby rýže byla přikrytá. Za častého míchání duste asi 20 m inut. Rizoto by mělo být spíše krémové. Parmazán nastrouhejte, spolu s pečenými houbami vmíchejte do rýže a krátce prohřejte. Osolte a opepřete (kořením nemusíte moc šetřit) a nakonec na talíři posypte praženými piniemi a můžete ještě přizdobit čerstvým tymiánem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

hanik29|3. dubna 2014
máte dobré recepty z hub, máme je rádi na jakýkoli způsob, jenom co budou, uvařím dle vás Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!