Staňte se našimi fanoušky na:

Rizoletky s mletým masem

Autor receptu: damanas (10 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V mléce rozšleháme 2 celá vejce, špetku solil a mouku, až vznikne hladké řídké těsto. Necháme chvíli odpočinout. Na pánev potřenou tukem nalijeme naběračku těsta a krouživým pohybem necháme roztéct po celé ploše. Až palačinka zespodu zrůžoví, otočíme ji a horní osmaženou stranu posypeme hustě strouhaným sýrem. Až je hotová i spodní strana, sundáme palačinku z pánve. Klademe je vedle sebe, aby se nám sýrem nepřilepily k sobě. Mezitím si přiipravíme náplň. Drobně nakrájíme cibuli, necháme ji na oleji zpěnit a přidáme mleté maso. Okořeníme podle chuti kořením na mleté maso, nebo grilovacím kořením, nějakou orientální směsí nebo jen solí, pepřem, paprikou....Přidáme nakrájená rajčata (nebo rajský protlak). Na mírném ohni za občasného míchání dusíme cca 15 minut, aby bylo maso dobře propečené. Hotovou směsí plníme palačinky (pochopitelně ji dáváme na tu sýrovou stranu). Zarolujeme tak, aby nám maso z palačinky nevypadávalo. Na závěr obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme klasicky jako řízky. Necháme okapat na ubrousku a podáváme se zeleninovým salátem. Tento recept se nejlépe připravuje, pokud vám zbydou palačinky nebo nějaká masová směs od předešlého dne :-)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Mendy |30. dubna 2015
Paráda! Odpovědět
piškot |3. řijna 2014
1+++ Odpovědět
sazinka |22. března 2014
like Odpovědět
Proxi |13. března 2014
Bojím se trochu toho obalování, jde to dobře? Odpovědět
Bohu |5. března 2014
jé ty nám dělali ve škole v jídelně kdysi hooodně dávno, jak by řekla moje vnučka, že to bylo v době, kdy žili dinosauři :D 1* Odpovědět
kojaníček |9. prosince 2013
Dneska se na ně konečně chystám Odpovědět
M* |21. září 2013
to mám ráda Odpovědět
b* |18. září 2013
like Odpovědět
Lenny |19. srpna 2013
suprovní Odpovědět
kojaníček |19. srpna 2013
dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!