Staňte se našimi fanoušky na:

Řezy "Balaton"

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • bílek
  • cukr krupice
  • cukr moučka
  • vanilkový cukr
  • kypřicí prášek do pečiva
  • hladká mouka
  • žloutek
  • máslo
  • mléko
  • smetana ke šlehání
  • čokoládová poleva

Pracovní postup:

TĚSTO - 8 bílků, 8 lžic krupicového cukru, 8 lžic hladké mouky, lžička prášku do pečiva; KRÉM - 8 žloutků, 4 lžíce krupicového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 3 lžíce hladké mouky, 400ml mléka, 180g másla, 100g moučkového cukru + 400ml smetany ke šlehání a čokoládová poleva (místo polevy může být kokos, kakao nebo skořice) ... Z bílků ušleháme pevný sníh a po lžících do něj zapracujte cukr, pak zvolna vmíchejte (stěrkou) mouku s práškem, lehkou hmotu rozetřete do pekáčku (28x35 cm) s pečícím papírem a pečte asi 20 minut na 180°C. Hotový nechte v pekáčku vychladnout, boky pak obložte pruhem pevné fólie a na plát rozetřete jemný krém. KRÉM: žloutky vyšlehejte s oběma cukry a do světlé pěny zašlehejte mouku a polovinu mléka, do kastrůlku na plotně nalijte druhou polovinu mléka, přiveďte skoro k varu a pěnu do mléka nalijte tenkým praménkem přes sítko. Za neustálého prošlehávání provařte na velmi mírném ohni do zhoustnutí. Krém pak odstavte a úplně vychladlý zašlehejte po lžících do másla vyšlehaného s moučkovým cukrem doběla. Povrch uhlaďte a dejte na chvíli do chladu. Smetanu vyšlehejte dotuha a silnou vrstvou šlehačky potřete ztuhlý moučník. Nakonec řezy ozdobte linkami čokoládové polevy (případně posypte kokosem, kakaem nebo skořicí).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!