Staňte se našimi fanoušky na:

Recepty strýce Hanuše na sváteční večeře

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • cukr krupice
  • hermelín
  • plátková želatina
  • bílé víno
  • brambory
  • mléko
  • různé maso
  • různé koření a bylinky
  • žampióny
  • vejce
  • sádlo
  • olej
  • ocet
  • mouka hladká
  • různá zelenina

Pracovní postup:

HERMELÍN V BRAMBORÁKU 80g žampionů, 4 vetší brambory, 2 srtroužky česneku, 100ml mléka, 2 vejce, lžička kmínu, lžička majoránky, 150-200g hladké mouky, sůl, mletý pepř, 2 hermelíny, olej na smažení Žampiony nasekáme najemno, brambory nastrouháme do mísy a slijeme přebytečnou vodu. Přidáme nastrouhaný nebo utřený česnek, mléko, vejce, žampiony, kmín a majoránku. Připravenou směs zahustíme moukou, opepříme a osolíme, promícháme. Hermelín vyndáme z obalu a necháme ho při pokojové teplotě chvíli "vydýchat". pak ho vodorovně rozkrojíme na 2 poloviny a ještě každý kousek na polovinu. na pánvi rozpálíme olej a lžící na něj naneseme trochu bramborového těsta. Vytvarujeme z něj placičku KUŘECÍ STEHNA V ROSOLU 4 vykostěná kuřecí stehna, 1 cibule, 2 snítky listové petržele, 4 kuličky celého pepře, 2 bobkové listy, 200ml bílého vína, sůl, 250g červených paprik, 4 lísty bazalky, 25g plátkové želatiny Kuřecí stehna opláchneme a svážeme provázkem. Vložíme je do hrnce s vodou, přidáme rozpůlenou cibuli, petrželku, koření, přilijeme víno a osolíme. Pozvolna vaříme asi 25 minut doměkka. Papriky omyjeme, osušíme a ze všech stran opečeme na grilu nebo nasucho na pánvi. pak je oloupeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky. Papriky rozmixujeme společně s bazalkou. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě, pak ji rozpustíme ve 100ml kuřecího vývaru a promícháme s rozmíchanou paprikou. Stehna zbavíme provázku a naklademe je do misky. Pak je zalijeme paprikovou směsí a dáme do chladničky ztuhnout. VINNÉ KLOBÁSY 800g vinné klobásky, 500g kysaného zelí, 1 cibule, lžíce oleje, 1/2 lžičky kmínu, sůl, ocet, cukr, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sádla, 50g anglické slaniny Klobásku překrojíme na 4 stejné kusy, každý stočíme do šneka a propíchneme špejlí, aby se nerozmotal. Zelí podle potřeby překrájíme, cibuli nasekáme nadrobno a v kastrolu ji necháme na oleji zesklovatět. K cibuli přidáme zelí, posypeme ho kmínem a podlijeme trochou vody. přiklopíme a dusíme asi 20 minut. Hotové zelí dosolíme a ochutíme octem a cukrem. Klobásové šneky obalíme v hladké mouce a opečeme je na sádle dozlatova. Vyndáme a opečeme nakrájenou slaninu. Klobásky podáváme s dušeným zelím a posypané opečenou slaninou. Jako příloha se hodí brambory nebo chléb.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!