Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Velikonoční nádivka

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
43× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Předehřejeme si troubu na 200°C. Na sádle si osmažíme dorůžova najemno nakrájenou cibulku. Z bílků si ušleháme tuhý sníh. Žloutky si prošleháme s mlékem a přelijeme s nima na kostičky nakrájené housky. Osolíme a ochutíme muškátovým oříškem. Přidáme cibuli, kopřivy a uzené. Dobře promícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Přemístíme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy. Pečeme, až bude nádivka krásně zlatá a její povrch zpevní. Nádivka je výborná i samotná, podávaná jen se zeleným salátem. Doporučujeme servírovat nakrájené na řezy, samostatně nebo jako přílohu k pečeni.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |31. řijna 2014
super 1++ Odpovědět
karpiskova |3. května 2013
mnam Odpovědět
RadimP |30. dubna 2013
nejraději ji mám studenou Odpovědět
Bagorz |1. března 2013
už se těším na velikonoce:-) Odpovědět
K.Vladka|7. dubna 2017
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!