Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Staročeský hrachovec

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Půlený hrách si naložíme asi tak na 8 hodin. Poté slijeme, propláchneme a zalijeme vodou tak, aby byl potopený. Uvaříme doměkka, slijeme a odložíme. Krupky si též naložíme předem asi tak na 6 hodin, slijeme, propláchneme a uvaříme v dvojnásobném množství vody doměkka. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, poté přisypeme hrách, krupky a uzené maso. Dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, pepřem a solí. Řádně promícháme a dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Vložíme do předem rozehřáté trouby a pečeme asi tak 30 min. Staročeský hrachovec podáváme s kyselou okurkou. Dobré chutnání!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!