Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Srnčí s jeřabinami

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Srnčí, na které nezapomenete! Začneme tím, že si maso odblaníme a prošpikujeme. Ve větší pánvi rozehřejeme olej s máslem a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, přihodíme zeleninu. Dále vložíme maso, které osolíme a po chvíli podlijeme vínem. Podusíme doměkka. Poté maso vyndáme a odložíme. Šťávu zapřášíme hladkou moukou, přisypeme jeřabiny, zalijeme ještě bílým vínem a trochou vody. Vše důkladně povaříme. Mezitím si připravíme karamel. Na pánvičce rozmícháme cukr s troškou vody a za stálého míchání upražíme na karamel. Karamel přidáme do naší jeřabinové omáčky, ještě chvíli povaříme a nakonec prolisujeme. Maso pak  nakrájíme na plátky a poléváme omáčkou. Srnčí s jeřabinami je delikatesní s bylinkovými bramborovými kroketami a plátkem citronu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!