Staňte se našimi fanoušky na:

Francouzské brambory rychlé a dobré

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Alobal, syrové brambory, 2 kuřecí klobásy, 2 paprikové klobásy, anglická slanina, 2 zelené papriky, pórek, hořčice, kečup, niva Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Klobásy nakrájíme na kolečka, anglickou slaninu na plátky nebo jak se to povede, zelené papriky na čtverečky, nivu nastrouháme. Uřízneme si větší množství alobalu, aby nám vyšel dovnitř pekáče a aby po stranách zbylo tolik, aby se brambory mohly ještě tím alobalem z obou stran zakrýt. Na alobal dáme nakrájené brambory, pocákáme hořčicí a kečupem. Na brambory nasypeme nakrájené klobásy, papriky, slaninu, nakrájený pórek a na to všechno nastrouháme Nivu. Pokrm nesolíme, Niva i klobásy jsou slané dost, i když to je na uvážení, jak kdo má rád. Pak vezmeme ten alobal, který čouhá z pekáče a z obou stran pořádně překryjeme celou tu dobrotu, uplácáme ho, hlavně se snažíme po stranách a šupneme to do trouby asi na 220 st. a necháme to tam asi tak 3/4 hodiny. Pak vypneme a baštíme. Tohle množství klobás a paprik je asi na 1 a 1/2 kg brambor, ale každý může dát jak to má radši, jestli víc brambor nebo víc masíčka.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jitulka |24. září 2013
mnam Odpovědět
Rentiér1946 |3. března 2013
Přidané foto není moje. Odpovědět
Rentiér1946 |1. března 2013
Bohužel, nemám možnost fotit. Odpovědět
Bagorz |28. února 2013
ještě fotečku by to chtělo:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!