Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Šlehačkové kotlety

Autor receptu: Michael Komárek (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Maso omyjeme, osolíme a vložíme do pekáče, který jsme si vymastili máslem. Cibuli nakrájíme na proužky a rovnoměrně ji rozložíme na maso. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, asi 1 cm silná, a dáme jako další vrstvu na cibuli. Rozehřejeme troubu a asi půl hodiny maso i s bramborami pečeme. Pak pekáč vyndáme, kotlety posypeme nastrouhaným eidamem, zalijeme šlehačkou, vrátíme zpět do trouby a zapékáme dalších 30 minut, až se šlehačka odpaří a kotlety zůstanou pouze v husté šťávě. Kotlety na talíři zdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!