Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Rýžový nákyp

Autor receptu: Lucie Dýnová (361 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Důkladně propláchnutou rýži necháme odkapat. V hrnci ohřejeme mléko, osolíme a přidáme rýži. Pod pokličkou ji vaříme doměkka. Potom ji necháme chvíli vychladnout a vmícháme do ní žloutky s vanilkovým cukrem. Do zapékací mísy vymazané máslem dáme vrstvu uvařené rýže, vrstvu ovoce a znovu rýži. Ve vyhřáté troubě pečeme cca 10 minut, potom rýžový nákyp potřeme nebo do jeho horní vrstvy vetřeme ušlehaný sníh s bílků a dál pečeme, dokud nebude růžový. Rýžový nákyp na talíři přelijeme sirupem nebo šťávou z kompotu a posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Proxi |1. února 2014
Taky dnes dělám :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!