Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Pikantní staročeská fazolová polévka

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
203× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Předem si bílé fazole namočíme. Po pár hodinách namočené fazole zalijeme vodou, uvaříme doměkka a scedíme. Vývar na chvíli odložíme. Nadrobno si nakrájíme cibuli, zpěníme ji na oleji, zasypeme moukou, mletou paprikou a poté zalijeme vývarem z fazolí. Vše promícháme. Přidáme na nudličky nakrájené papriky, na kolečka nakrájené párky, rajčatový protlak, pepř, osolíme a vaříme doměkka. Do polévky přidáme uvařené fazole, prolisovaný česnek, prohřejeme a doplníme nadrobno nakrájenou celerovou natí a petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petr.helman.5|3. května 2013
Fazole mám moc rád zkusím díky Odpovědět
fama|3. května 2013
Úžasná polévka Odpovědět
lucie.d.adamkova|21. března 2013
zkusim :-) Odpovědět
Lacek|2. března 2013
Do staročeské fazolačky přidávat párky ? Místo nich snad kousek uzeného, když už tam musíte mít maso. Odpovědět
vera.paulova|1. března 2013
taky jsem si myslela jestli nějak špatně nevidím Odpovědět
kubik256|1. března 2013
Chápu, že je to dost zřejmé, že do fazolačky patří fazole, ale i přes to by nebylo od věci ty bílé fazole přidat do seznamu ingrediencí :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!