Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Pečené brambory s dijonskou hořčicí

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Pečené brambory v troubě mají neskutečně mnoho variací, ale určitě si oblíbíte i tento recept s dijonskou hořčicí a rozmarýnem.

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory omyjte a dejte do studené osolené vody. Přiklopte pokličkou, přiveďte k varu a vařte asi 12 minut. Poté nechte brambory trochu vychladnout. Do středu každé brambory udělejte palcem díru tak, aby praskla i slupka. Olivový olej (4 lžíce) nebo extra virgin smíchejte s dijonskou hořčicí a potřete tím brambory. Pokud máte rádi hořčici a chcete, aby byly brambory více pikantní, můžete ještě do každého důlku kápnout extra dávku. Pak už jen ochutíme každou bramboru čerstvým rozmarýnem a posolíme. Dejte zapéct na 45 minut. Pro vylepšení pečené brambory můžeme přidat plátek sýra či slaninu a tím bramboru obalit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

brenda |25. června 2013
mnam Odpovědět
ohen |17. února 2013
zajímavé Odpovědět
jana.remkova.7 |11. ledna 2013
Mám ráda takové recepty, díky!! Odpovědět
david.kruml.1 |11. ledna 2013
no to vypadá zajímavě Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!