Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Jelení guláš

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jelení guláš je jedním ze speciálnějších gulášů, na který budeme potřebovat více ingrediencí. Jinak platí, že u zvěřiny dosti záleží na mase. Na pánvi na rozehřátém oleji krátce osmaheme cibuli. Přidáme maso a několik minut restujeme. Zrůžovělé maso posypeme paprikou, přidáme marmeládu, utřený česnek, sůl, pepř a kmín a lehce podlijeme vodou. Potom vše dusíme pod pokličkou, dokud se voda nevydusí. Následně přidáme mouku a zalijeme vínem. Krátce smažíme a nakonec přidáme rajčatový protlak. Dusíme doměkka. Pro správné spojení chutí necháme jelení guláš deset minut dojít. Nejběžnější příloha je houskový knedlík.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |27. prosince 2013
ukládám Odpovědět
petrapo |26. řijna 2013
jelení jsem ještě neměla! Odpovědět
K.Vladka|17. února 2017
vyzkouším Odpovědět
lubinka|19. března 2014
ten vyzkouším,jalovec určitě přidámě alespoň 2 bobkáče, určitě to bude mňamina Odpovědět
Kůťa|26. listopadu 2013
pokud byste dělala, dejte tam i jalovec... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!