Staňte se našimi fanoušky na:

Černý guláš

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
20× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli a česnek oloupat a nahrubo nakrájat. Na větší kostky si nakrájet také maso. V kastrolu rozpálit olej a nechat na něm zezlátnout nakrájenou cibuli a česnek. Pak přidat maso a orestovat. Jakmile se „zatáhne“, osolit, přidat mletý pepř, majoránku, sladkou mletou papriku a pokrájenou feferonku. Promíchat a asi po dvou minutách zalít asi 2/3 černého piva. Opět promíchat, kastrol přikrýt, zmírnit teplotu a pomalinku dusit. Je třeba mít trpělivost, než bude maso měkké, může to trvat i 2 hodiny. Guláš by měl pouze zvolna probublávat. Občas zkontrolovat a podle potřeby podlít zbývajícím pivem. Když je maso skoro měkké, přidat nastrouhaný chléb, promíchat a nechat dále dusit, až se drobečky chleba rozpustí a vznikne hustá tmavá omáčka. Vhodná příloha je knedlík nebo čerstvý chléb. Může se ozdobit kroužky cibule. Poznámka: Toto množství surovin je asi na 6-8 porcí. Vaření se urychlí když se maso udělá v papiňáku. Guláš je mnohem lepší až druhý den.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rena.KI |17. července 2014
super Odpovědět
kymlal |2. dubna 2014
super Odpovědět
iva.vecerova |21. února 2014
1*** Odpovědět
+Bábrle+ |11. listopadu 2013
1***** - manželovi moc chutnal :-) Odpovědět
petrapo |26. řijna 2013
gulášek, ten já ráda! Odpovědět
david.kruml.1 |5. srpna 2013
dělávám,super varianta Odpovědět
katy9 |23. května 2013
máme rádi Odpovědět
Anna1960 |14. května 2013
dobrota Odpovědět
Tea |3. března 2013
Vyzkouším, guláše máme rádi :-) Odpovědět
slavuska |1. března 2013
super tip Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!