Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Hovězí maso na způsob zvěřiny

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hovězí maso, nejlépe roštěnec, zbavíme kosti, kůže a omyjeme. Vložíme ho do kamenného hrnce, poklademe na proužky nakrájenou cibulí, polijeme octem, zatížíme a necháme v lednici 3 - 5 dní dobře uležet. Pak maso osolíme a protáhneme slaninou. V pekáči si usmažíme na másle na kostičky nakrájenou zeleninu, cibuli z naloženého masa, nové koření, pepř, bobkový list, tymián a kousek citronové kůry. Vložíme do něho maso a zalijeme vodou, pekáč přiklopíme rovněž pekáčem a maso dusíme v troubě 2 - 3 hodiny, než je měkké. Během dušení podléváme hovězí maso šťávou, ve které bylo naloženo. Měkké maso nakrájíme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vodou, přidáme víno a citronovou šťávu. Omáčku povaříme, propasírujeme na hovězí maso, které ještě malou chvíli povaříme. Pak maso urovnáme na mísu, polijeme šťávou a podáváme k němu houskový knedlík.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jan |18. března 2013
vypadá dobře, vyzkouším Odpovědět
katy9 |2. února 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!