Staňte se našimi fanoušky na:

Recept frgály

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
64× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jemně umletý mák vložíme do kastrolu s mlékem. Přidáme med, trošku nastrouhaného muškátového oříšku a vanilkový cukr. Za občasného míchání dobře povaříme. Do hrnce vložíme máslo, cukr, špetku soli, vejce a třeme do pěny. Poté přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zalijeme smetanou. Promícháme. Do formy, vytřené syrovým máslem a vysypané moukou, vlijeme poloviční dávku těsta. Na něj vložíme předem uvařený mák a zalijeme zbytkem těsta.Naplněnou formu vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna pečeme 40 - 45 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sjuzi |27. února 2016
vynikající!) Odpovědět
Hanina |10. září 2013
taky děláváme, jsou super Odpovědět
Djka.Twister |5. září 2013
1* Odpovědět
Kyslíková |2. července 2013
Miluju frgály! Odpovědět
Lenny |19. června 2013
zbožnuju Odpovědět
silvie.andrejkova |18. června 2013
1+++++ Odpovědět
pajunc |3. června 2013
vypadají úžasně ... 1+ Odpovědět
Mona22 |2. června 2013
určitě vyzkouším Odpovědět
Januse |30. května 2013
mám ráda makové koláče Odpovědět
FOTOrecepty |17. května 2013
Opravdu zajímavé. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!