Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Francouzské brambory s uzeným

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na francouzské brambory si nejprve brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Uzené maso dáme vařit ve vodě na 15 minut, poté vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Mezitím si uvaříme 2 vejce natvrdo (3 minuty) a nakrájíme ho na malé kousky. Zapekací mísu vymažeme sádlem a vyskládáme střídavě plátky brambor, uzeného masa a vajec. Brambory průběžně solíme, vejce pepříme a nakonec polijeme mlékem smíchaným s 2 rozkvedlanými vejci. Formu přikryjeme a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 30-40 minut. Francouzské brambory jsou hotové, až změknou, takže záleží i na teplotě pečení (ideálně 180 - 200 stupňů). Francouzské brambory podáváme posypané strouhaným sýrem a zdobené kyselými okurkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!