Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Dršťková polévka

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Důležité je nejdříve velmi důkladně vyprat dršťky nejméně třikrát a to hned v několika vodách. Takto omyté dršťky nakrájíme na menší kousky a vaříme cca 15 minut. Po této době vodu vyměníme za novou a opět vaříme 15 minut. Tento proces by se měl opakovat alespoň třikrát. Po poslední výměně vodu osolíme a dršťky vaříme, dokud nezměknou. Potom je zcedíme, odložíme a necháme vychladnout. Na rozpáleném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, poprášíme ji moukou, přidáme papriku a celé to osmahneme. Takto připravený základ polévky zalijeme vývarem a půl hodiny vaříme. Přidáme prolisovaný nebo utřený česnek a okořeníme solí, pepřem, majoránkou a kmínem. Mezitím nakrájíme uvařené dršťky na nudličky, které po půl hodině do polévky přidáme. Hotové a dobře provařené polévce vyplave tuk na hladinu. Držťkovku podáváme nejlépe s čerstvým bílým pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!