Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Čočka na kyselo

Autor receptu: Michael Komárek (207 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Čočka na kyselo je prověřená klasika. Jídlo je velmi levné a kořeněných možností mnoho. Zde je nejjednodušší recept. Propranou čočku necháme odstát alespoň na hodinu ve studené vodě. V té samé vodě, kterou ale osolíme, čočku uvaříme doměkka. Poté na rozpáleném oleji nebo sádle orestujeme dozlatova cibulku, zaprášíme moukou, přidáme ocet a zalijeme trochou vody. Chvíli povaříme a přidáme do uvařené čočky. Nakonec ochutíme solí a pepřem. Čočku na kyselo podáváme s párkem nebo volským okem a kyselou okurkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

VELKAKOKI |6. března 2015
UKLÁDÁM Odpovědět
Proxi |3. března 2014
Ukládám Odpovědět
Bagorz |1. března 2013
Přidávám i bobkový list Odpovědět
Lucinka |11. ledna 2013
Výborná. Odpovědět
liza |7. ledna 2013
máme rádi Odpovědět
planeta |4. prosince 2012
dělávám Odpovědět
Jana 9|5. února 2014
dobrota Odpovědět
dinulinka|31. ledna 2014
Děkuji je to dobrý recept udělám jí podle vás... Odpovědět
Jindriska8|9. ledna 2014
Dneska byla k obědu! Odpovědět
hlinik|24. řijna 2013
tak tento recept zkusím už v sobotu Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!